Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó képzés (OKJ: 31 541 12)

Kiknek ajánljuk a Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó képzést?

Azoknak a gazdálkodóknak, gazdálkodó szervezeteknek:

  • akik már rendelkeznek feldolgozó üzemmel, a feldolgozásban dolgozó munkatársak részére javasolt a képzés elvégzése
  • akik terveznek kis-, közepes feldolgozó üzemet létesíteni, viszont szakmai ismeretekkel nem rendelkeznek a feldolgozás és üzemeltetés területén

A képzés után a résztvevő képes:

  • alapanyagokat (zöldség, gyümölcs) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni, tárolni, előkészíteni,
  • zöldségkonzerveket gyártani,
  • gyümölcsbefőtteket készíteni,
  • lekvárokat, szörpöket, pulpokat, velőket előállítani,
  • aszalni, szárítmányokat készíteni, savanyítani,
  • gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a késztermékeket ellenőrizni és minősíteni,
  • technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani,
  • üzem víz- és energiagazdálkodását megszervezni,
  • melléktermékeket, hulladékokat kezelni,
  • munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni,
  • vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni.

Betölthető munkakörök:

  • Gyümölcsfeldolgozó
  • Káposztasavanyító
  • Savanyító
  • Zöldségszárító
  • Zöldségfeldolgozó
  • Autoklávkezelő, konzerváló
  • Gyümölcslékészítő
  • Konzervipari nyersanyag feldolgozó
  • Konzervpasztörizáló
  • Szörpfőző
  • Szörpkészítő
  • Szörpmester

A képzésről: csoportos képzés

  • csoportos képzés
  • 240 óra,
  • mezőgazdasági középfokú végzettséget ad
  • Elmélet : 72 óra
  • Gyakorlat: 168 óra
  • A képzések hétvégén vannak megtartva, Szombati napokon, a gyakorlatok 8-tól 14-ig tartanak.

Ettől eltérően is tudunk haladni, ehhez a csoport egyöntetű kérése szükséges.
A képzés így 5 hónap.

A képzés megkezdésének szükséges feltételei:

  • befejezett alapfokú iskolai végzettség (8 általános)
  • orvosi alkalmasság

Oktatott tárgyak:

  • 10902-12 Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás
  • 10890-16 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

A szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

  • Modulzáró vizsga eredményes letétele
  • A képzési programban előírt gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás

A képzésen minimum induló létszáma:

  •  20 fő

A képzés költsége:

  •  165 000 Ft

Vizsgadíj:

  •  50 000 Ft

A képzést külső helyszínen is indítjuk minimum 20 fő jelentkezése esetén.

Információ és jelentkezés:

  • Magyar Vidékért Kft.
  • Személyesen: 4400, Nyíregyháza, Kemecsei út 14/a
  • Telefonon: +36 42/430-313
  • E-mailen: kepzesinfo@videkert.hu
  • www.videkert.hu

Nyilvántartásba vételi szám: E-000685/2014/A033