fbpx

Zöldség-és gyümölcsfeldolgozó

2020. december 31. után megszűnik, már csak iskola rendszerű ALAPképzésben végezhető el ez a képzés!

Kinek ajánljuk ezt a képzést?

Azoknak a gazdálkodóknak, gazdálkodó szervezeteknek:

  • akik már rendelkeznek feldolgozó üzemmel, a feldolgozásban dolgozó munkatársak részére javasolt a képzés elvégzése
  • akik terveznek kis-, közepes feldolgozó üzemet létesíteni, viszont szakmai ismeretekkel nem rendelkeznek a feldolgozás és üzemeltetés területén

A képzés után a résztvevő képes:

  • alapanyagokat (zöldség, gyümölcs) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni, tárolni, előkészíteni,
  • zöldségkonzerveket gyártani,
  • gyümölcsbefőtteket készíteni,
  • lekvárokat, szörpöket, pulpokat, velőket előállítani,
  • aszalni, szárítmányokat készíteni, savanyítani,
  • gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a késztermékeket ellenőrizni és minősíteni,
  • technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani,
  • üzem víz- és energiagazdálkodását megszervezni,
  • melléktermékeket, hulladékokat kezelni,
  • munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni,
  • vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni.

Oktatott tárgyak:

  • Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás
  • Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

Zöldség-, gyümölcsfeldolgozás

  • A zöldség- és gyümölcsfeldolgozás anyagai,
  • A tartósítóipar gyártási műveletei,
  • Zöldség- és főzelék készítmények,
  • Gyümölcskészítmények,
  • Szakmai gépek – zöldségfeldolgozás gépei, berendezései,
  • Gyümölcsfeldolgozás gépei,
  • Minőségbiztosítás az élelmiszeriparban
  • Zöldség és gyümölcs készítmények minőségi előírásai,
  • Munkavédelem és higiénia
  • Technológia gyakorlat.
  • Zöldségalapú tartósítóipari termékek gyártása,
  • Gyümölcsalapú tartósítóipari termékek gyártása,
  • Alapanyag, gyártásközi, késztermék vizsgálat.

Élelmiszeripari vállalkozások működése

  • Vállalkozási formák és lehetőségek,
  • Vállalkozás létrehozása, 
  • Vállalkozás működtetése,
  • Vállalkozás átalakítása, megszüntetése,
  • Fogyasztóvédelem,
  • Vállalkozások működtetésének gyakorlata,
  • Értékesítési adminisztráció,
  • Adózási adminisztráció,
  • Nyilvántartások vezetése.

A képzésről:

A tanfolyam megkezdésének feltételei:

  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat (foglalkozás egyészségügyi orvosi szolgálat végzi, tehát a háziorvosunk igazolása erre nem elegendő)
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség

Tanfolyam kezdések:

  • Nyíregyháza  – 
  • Nyíregyháza – 
  • Kihelyezett képzésre is van lehetőség, amennyiben a csoport létszáma eléri a 20 főt.

Órák látogatása, képzés menete:

  • Heti szinten 1 elméleti előadás és egy gyakorlati foglalkozás van tartva.
  • Óraszám 240 óra
  • Elméleti képzési idő aránya:     30%     72 óra
  • Gyakorlati képzési idő aránya: 70 %    168 óra
  • Megengedett hiányzás  mértéke: 20 %. 
  • A megengedett hiányzás mértékének túllépése esetén a résztvevő veszélyezteti a sikeres felkészülését a vizsgára, vizsgagaranciáját elveszíti. 
  • Vizsgagarancia: sikertelen szakmai vizsga esetén a résztvevő díjmentesen ismételten részt vehet egyszeri alakommal az érintett tananyagrész(ek) óráin, konzultációin, gyakorlatain, más folyamatban lévő csoportban.

A képzésen résztvevők maximum létszáma: 30 fő

Képzés díja:

  • A képzés díja:   220 000.- Ft/fő kamatmentes részletfizetési lehetőséggel
  • Tankönyv ára:   25 000.- Ft/fő
  • Vizsgadíj:          40 000.- Ft/fő

Információ és jelentkezés:

  • Magyar Vidékért Kft.
  • Személyesen: 4400, Nyíregyháza, Kemecsei út 14/a
  • Telefonon: +36 42/430-313; 30/9085869
  • E-mailen: kepzesinfo@videkert.hu
  • www.videkert.hu
Nyilvántartásba vételi szám: E/2021/000146

    TOP