Project Description
Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó képzés

Személyesen: 4400, Nyíregyháza, Kemecsei út 14/a
Telefonon: +36 42/430-313
E-mailen: kepzesinfo@videkert.hu
Nyilvántartásba vételi szám: E/2021/000146
A KÉPZÉS ELVÉGZÉSE UTÁN A RÉSZTVEVŐ KÉPES:
-
alapanyagokat (zöldség, gyümölcs) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni, tárolni, előkészíteni,
- zöldségkonzerveket gyártani,
- gyümölcsbefőtteket készíteni,
- lekvárokat, szörpöket, pulpokat, velőket előállítani,
- aszalni, szárítmányokat készíteni, savanyítani,
- gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a késztermékeket ellenőrizni és minősíteni,
- technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani,
- üzem víz- és energiagazdálkodását megszervezni,
- melléktermékeket, hulladékokat kezelni,
- munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni,
- vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni.
A képzés tematikája
Zöldség- gyümölcsfeldolgozás
-
A zöldség- és gyümölcsfeldolgozás anyagai
- A tartósítóipar gyártási műveletei
- Zöldség- és főzelék készítmények
- Gyümölcskészítmények
- Szakmai gépek – zöldségfeldolgozás gépei, berendezései
- Gyümölcsfeldolgozás gépei
- Minőségbiztosítás az élelmiszeriparban
- Zöldség és gyümölcs készítmények minőségi előírásai
- Munkavédelem és higiénia
- Technológia gyakorlat
- Zöldségalapú tartósítóipari termékek gyártása
- Gyümölcsalapú tartósítóipari termékek gyártása
- Alapanyag, gyártásközi, késztermék vizsgálat
Élelmiszeripari vállalkozások működése
-
Vállalkozási formák és lehetőségek
- Vállalkozás létrehozása
- Vállalkozás működtetése
- Vállalkozás átalakítása, megszüntetése
- Fogyasztóvédelem
- Vállalkozások működtetésének gyakorlata
- Értékesítési adminisztráció
- Adózási adminisztráció
- Nyilvántartások vezetése