Project Description

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozó képzés

zöldség- és gyümölcsfeldolgozó

KINEK AJÁNLJUK A ZÖLDSÉG- ÉS GYÜMÖLCSFELDOLGOZÓ KÉPZÉST?

Azoknak a gazdálkodóknak, gazdálkodó szervezeteknek:

  • akik már rendelkeznek feldolgozó üzemmel, a feldolgozásban dolgozó munkatársak részére javasolt a képzés elvégzése
  • akik terveznek kis-, közepes feldolgozó üzemet létesíteni, viszont szakmai ismeretekkel nem rendelkeznek a feldolgozás és üzemeltetés területén
A KÉPZÉS MEGKEZDÉSÉNEK FELTÉTELEI:
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat (foglalkozás egyészségügyi orvosi szolgálat végzi, tehát a háziorvosunk igazolása erre nem elegendő)
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
A KÉPZÉS INDULÓ LÉTSZÁMA 30 FŐ
A KÉPZÉS DÍJA FELNŐTTKÉPZÉSBEN: 220.000 FT/FŐ
  • Kamatmentes részletfizetési lehetőséggel
  • Tankönyv ára: 25 000.- Ft/fő
  • Vizsgadíj: 40 000.- Ft/fő
A KÉPZÉS RÉSZLETEI
  • Heti szinten 1 elméleti előadás és egy gyakorlati foglalkozás van tartva.
  • Óraszám 240 óra
  • Elméleti képzési idő aránya: 30% 72 óra
  • Gyakorlati képzési idő aránya: 70 % 168 óra
  • Megengedett hiányzás mértéke: 20 %.
  • A megengedett hiányzás mértékének túllépése esetén a résztvevő veszélyezteti a sikeres felkészülését a vizsgára, vizsgagaranciáját elveszíti.
  • Vizsgagarancia: sikertelen szakmai vizsga esetén a résztvevő díjmentesen ismételten részt vehet egyszeri alakommal az érintett tananyagrész(ek) óráin, konzultációin, gyakorlatain, más folyamatban lévő csoportban.

Személyesen: 4400, Nyíregyháza, Kemecsei út 14/a
Telefonon: +36 42/430-313
E-mailen: kepzesinfo@videkert.hu
Nyilvántartásba vételi szám: E/2021/000146

zöldség- és gyümölcsfeldolgozó

A KÉPZÉS ELVÉGZÉSE UTÁN A RÉSZTVEVŐ KÉPES:

  • alapanyagokat (zöldség, gyümölcs) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni, tárolni, előkészíteni,

  • zöldségkonzerveket gyártani,
  • gyümölcsbefőtteket készíteni,
  • lekvárokat, szörpöket, pulpokat, velőket előállítani,
  • aszalni, szárítmányokat készíteni, savanyítani,
  • gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a késztermékeket ellenőrizni és minősíteni,
  • technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani,
  • üzem víz- és energiagazdálkodását megszervezni,
  • melléktermékeket, hulladékokat kezelni,
  • munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni,
  • vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni.

A képzés tematikája

Zöldség- gyümölcsfeldolgozás

  • A zöldség- és gyümölcsfeldolgozás anyagai

  • A tartósítóipar gyártási műveletei
  • Zöldség- és főzelék készítmények
  • Gyümölcskészítmények
  • Szakmai gépek – zöldségfeldolgozás gépei, berendezései
  • Gyümölcsfeldolgozás gépei
  • Minőségbiztosítás az élelmiszeriparban
  • Zöldség és gyümölcs készítmények minőségi előírásai
  • Munkavédelem és higiénia
  • Technológia gyakorlat
  • Zöldségalapú tartósítóipari termékek gyártása
  • Gyümölcsalapú tartósítóipari termékek gyártása
  • Alapanyag, gyártásközi, késztermék vizsgálat

Élelmiszeripari vállalkozások működése

  • Vállalkozási formák és lehetőségek

  • Vállalkozás létrehozása
  • Vállalkozás működtetése
  • Vállalkozás átalakítása, megszüntetése
  • Fogyasztóvédelem
  • Vállalkozások működtetésének gyakorlata
  • Értékesítési adminisztráció
  • Adózási adminisztráció
  • Nyilvántartások vezetése
személyes tájékoztatás

Érdekel még:

Monitoring drón kezelő képzés
Méhész képzés
Ökológiai zöldségtermesztő képzés
Biogazdálkodó képzés
Permetező drón kezelő képzés
Araynkalászos gazda képzés
Ökológiai szőlő- és gyümölcstermesztő képzés
Kistermelői élelmiszer-előállító képzés
Húsipari termékgyártó képzés
Gyógy- és fűszernövény termesztő képzés
A Magyar Vidékért Kft. adatkezelési szabályzatát elolvastam az ADATKEZELÉS oldalon és elfogadom.
Hírlevél feliratkozás