Miért szükséges a laboros talajvizsgálat?

A jövedelmező gazdálkodás alapja a talaj – azok a rendszerek, amelyek erre épülnek, a csúcstechnika és az inputanyagok garmadája nélkül is sikeresek lehetnek. Talajvizsgálati megoldásainkkal nem a talajod jelenlegi állapotára koncentrálunk, hanem azt szeretnénk megtudni, hogyan fognak a talajaid reagálni a beavatkozásokra, legyen szó tápanyagról, talajjavításról vagy művelésről.

Személyesen: 4400, Nyíregyháza, Kemecsei út 14/a
Telefonon: +36 42/430-313, 20/2147008
E-mailen: szaktanacsadas@videkert.hu

Laboros talajvizsgálat – hogyan végezzük?

A hazánkban elterjedt bővített vizsgálat mellett laborvizsgálati csomagunkban azokra a tényezőkre fókuszálunk, amelyek kifejezik a talaj dinamizmusát. A kationkicserélő kapacitás, az összes szervesanyag-tartalom, a leiszapolható rész és a térfogatsúly még pontosabb képet festenek a talajodról, így biztos kézzel tervezhetjük meg a meszezést, a takarónövény-keveréket vagy a tápanyag-kijuttatást.

Amit vizsgálunk:

pH(KCl), humusz mennyiség, kötöttség, KA, vízben oldható összes só, mész, CaCO3, ásványi nitrogén, NO2-+NO3–N, felvehető foszfor, AL-P2O5, felvehető kálium, AL-K2O, nátrium, Na, felvehető magnézium, Mg, felvehető kén, SO42-, felvehető mangán, Mn, felvehető cink, Zn, felvehető réz, Cu, humusz minőség