KOMPLEX ÉLELMISZERIPARI ALAPKÉPZÉS FELNŐTTKÉPZÉS KERETÉBEN

Képzésünk olyan tartósítóipari eljárások iránt érdeklődő felnőtteknek ajánlott, akik:

  • a maga termelte zöldséget-gyümölcsöt kívánja tartósítani
  • egyedi minőségű terméket akar előállítani
  • zöldség-, és gyümölcs termelők szabadpiacon már nem eladható termékeinek hasznosítását maguk akarják megoldani feldolgozással

Miért értékes a konzervgyártó képzés?

  • mert a maga termelte zöldség és gyümölcs termelvények nem maradnak eladatlanul, a friss piaci értékesítést követően fel is tudja dolgozni felesleget, amely hosszú távon tárolni tud
  • megtermelt alapanyagai úgymint zöldségek, gyümölcsök, illetve húsok feldolgozásából gazdasága extra profitot termelhet az alapanyag értékesítéshez képest.
  • elméleti óráink személyesen vannak megtartva, de online is követhető, visszanézhető
  • gyakorlati képzésünk személyesen, általunk biztosított gyakorlati helyszínen történik.
  • oktatóink sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a feldolgozás területén
  • a képzés elvégzése után önálló feldolgozó ipari vállalkozást indíthat
  • kistermelőként feldolgozhat és értékesíthet a maga megtermelt és feldolgozott termékekből (Részletek itt)
  • egyéni vállalkozóként önálló vállalkozást is indíthat, és értékesítheti üzletekben, vásárokon, piacokon a termékeit
A KÉPZÉS MEGKEZDÉSÉNEK FELTÉTELEI:
  • alapfokú, 8 általános iskolai végzettség

  • Alkalmassági követelmények: Foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat : szükséges
A VIZSGÁRA BOCSÁTÁS FELTÉTELEI:
  • Modulzáró vizsgák (tananyag egységenként) eredményes teljesítése
A KÉPZÉS FORMÁJA: CSOPORTOS KÉPZÉS
FELNŐTTKÉPZÉSI ENGEDÉLY SZÁMA: E/202/000146
A KONZERVGYÁRTÓ KÉPZÉS RÉSZLETEI

A legfontosabb 6 tananyaegységekre épül:

  • A tartósítóipari termek készítés alapjai
  • Gyümölcs készítmények gyártása
  • Zöldség és főzelék készítmények
  • Állati eredetű nyersanyagokból elállított termékek
  • Tartósítóipari gépek
  • Munkabiztonság
A KÉPZÉS ÓRASZÁMA: 402 ÓRA
TANFOLYAM ÁRA: 350.000 Ft/fő

Személyesen: 4400, Nyíregyháza, Kemecsei út 14/a

Telefonon: Oroszné Szűcs Ilona 0630/9085869

06-42 /430-313

E-mailen: kepzesinfo@videkert.hu

Milyen ismeretekre tehet szert a konzervgyártó képzésen?

aranykalászos gazda

A tartósítóipari termék készítés alapjai témakör elsajátítása során megismerheti:

  • A tartósítóipar nyersanyagait és rendszerezését
  • A tartósítóipari gyártás műveleteit

Gyümölcskészitmények gyártása témakör elsajátítása során képes lesz:

  • Befőttek gyártására
  • Gyorsfagyasztott gyümölcsök készítésére
  • Lekvárok gyártására
  • Üdítő italok, gyümölcsitalok, gyümölcslevek, gyümölcsszörpök készítésére
  • Csökkentett energia tartalmú készitmények, biokészitmények előállítására.
  • Aszalt gyümölcsök, különleges gyümölcs készítmények gyártására.
aranykalászos gazda
aranykalászos gazda

Zöldség és Főzelékkészitmények témakör elsajátítása során képes lesz:

  • Gyorsfagyasztott zöldség készítmények hőkezelésére
  • Főzelékkonzervek előállítására
  • Zöldségpürék,-levek előállítására
  • Savanyúságok, saláták előállítására
  • Zöldségszáritmányok gyártási folyamatára

Állati eredetű nyersanyagokból előállított termékek témakör elsajátítása során képes lesz:

  • Hús és baromfi, valamint hal készítmények gyártására
  • Húskonzervek
  • Bébiételek,
  • Pástétomok, félkész és konyhakész ételek előállítására.
aranykalászos gazda
aranykalászos gazda

Tartósítóipari gépek témakör elsajátítása során megismerheti:

A tartósítóiparban alkalmazott

  • anyagmozgató
  • nyersanyag előkészítő
  • jellegformáló
  • befejező tartósító
  • csomagolási(raktári)műveletek gépeinek és berendezéseinek működési elvét
  • felépítését
  • biztonságtechnikai előírásait
  • üzemeltetését
  • tisztítási rendszerét
  • A gyártás során keletkező melléktermékek, hulladékok szakszerű kezelését!

Munkabiztonság témakör elsajátítása során:

Résztvevők megismerik

  • a munkavégzés szabályait,
  • munkakörülményeket,
  • a veszélyforrások felfedését, ezek megszüntetését.
aranykalászos gazda
aranykalászos gazda

KÉPZÉSSEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK:

Képzés helyszíne: személyes jelenléttel Nyíregyháza

Gyakorlat helyszínei: Megyénként kerülnek a gyakorlatok megszervezésre.

  • frissen préselt gyümölcs-zöldséglevek üzem
  • befőttgyártó üzem
  • lekvárfőző üzem
  • savanyító üzem
  • húsfeldolgozó üzem