Konzervgyártó képzés

komplex élelmiszeripari alapképzés felnőttképzés keretében

Képzésünk olyan tartósítóipari eljárások iránt érdeklődő felnőtteknek ajánlott, akik:

  • a maga termelte zöldséget-gyümölcsöt kívánja tartósítani
  • egyedi minőségű terméket akar előállítani
  • zöldség-, és gyümölcs termelők szabadpiacon már nem eladható termékeinek hasznosítását maguk akarják megoldani feldolgozással

Miért értékes a konzervgyártó képzés?

  • mert a maga termelte zöldség és gyümölcs termelvények nem maradnak eladatlanul, a friss piaci értékesítést követően fel is tudja dolgozni felesleget, amely hosszú távon tárolni tud
  • megtermelt alapanyagai úgymint zöldségek, gyümölcsök, illetve húsok feldolgozásából gazdasága extra profitot termelhet az alapanyag értékesítéshez képest.
  • elméleti óráink személyesen vannak megtartva, de online is követhető, visszanézhető
  • gyakorlati képzésünk személyesen, általunk biztosított gyakorlati helyszínen történik.
  • oktatóink sok éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a feldolgozás területén
  • a képzés elvégzése után önálló feldolgozó ipari vállalkozást indíthat
  • kistermelőként feldolgozhat és értékesíthet a maga megtermelt és feldolgozott termékekből (Részletek itt)
  • egyéni vállalkozóként önálló vállalkozást is indíthat, és értékesítheti üzletekben, vásárokon, piacokon a termékei

A KÉPZÉS MEGKEZDÉSÉNEK FELTÉTELEI:

  • alapfokú, 8 általános iskolai végzettség
  • alkalmassági követelmények: Foglalkozásegészségügyi alkalmassági vizsgálat : szükséges

A VIZSGÁRA BOCSÁTÁS FELTÉTELEI:

  • Modulzáró vizsgák (tananyag egységenként) eredményes teljesítése
  • A képzés formája: csoportos képzés

A KONZERVGYÁRTÓ KÉPZÉS RÉSZLETEI:

A legfontosabb 6 tananyaegységekre épül:

  • A tartósítóipari termek készítés alapjai
  • Gyümölcs készítmények gyártása
  • Zöldség és főzelék készítmények
  • Állati eredetű nyersanyagokból elállított termékek
  • Tartósítóipari gépek
  • Munkabiztonság

A KÉPZÉS ÓRASZÁMA: 402 ÓRA

A tartósítóipari termék készítés alapjai témakör elsajátítása során megismerheti:

    • A tartósítóipar nyersanyagait és rendszerezését
    • A tartósítóipari gyártás műveleteit

    Gyümölcskészitmények gyártása témakör elsajátítása során képes lesz:

      • Befőttek gyártására
      • Gyorsfagyasztott gyümölcsök készítésére
      • Lekvárok gyártására
      • Üdítő italok, gyümölcsitalok, gyümölcslevek, gyümölcsszörpök készítésére
      • Csökkentett energia tartalmú készitmények, biokészitmények előállítására.
      • Aszalt gyümölcsök, különleges gyümölcs készítmények gyártására.

      Zöldség és Főzelékkészitmények témakör elsajátítása során képes lesz:

        • Gyorsfagyasztott zöldség készítmények hőkezelésére
        • Főzelékkonzervek előállítására
        • Zöldségpürék,-levek előállítására
        • Savanyúságok, saláták előállítására
        • Zöldségszáritmányok gyártási folyamatára

        Állati eredetű nyersanyagokból előállított termékek témakör elsajátítása során képes lesz:

          • Hús és baromfi, valamint hal készítmények gyártására
          • Húskonzervek
          • Bébiételek,
          • Pástétomok, félkész és konyhakész ételek előállítására.

          Tartósítóipari gépek témakör elsajátítása során megismerheti a tartósítóiparban alkalmazott:

            • anyagmozgató
            • nyersanyag előkészítő
            • jellegformáló
            • befejező tartósító
            • csomagolási(raktári)műveletek gépeinek és berendezéseinek működési elvét
            • felépítését
            • biztonságtechnikai előírásait
            • üzemeltetését
            • tisztítási rendszerét
            • a gyártás során keletkező melléktermékek, hulladékok szakszerű kezelését!

            Munkabiztonság témakör elsajátítása során a résztvevők megismerik:

              • a munkavégzés szabályait,
              • munkakörülményeket,
              • a veszélyforrások felfedését, ezek megszüntetését

              KÉPZÉSSEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK:

              Képzés helyszíne: személyes jelenléttel Nyíregyháza

              Gyakorlat helyszínei:

              Megyénként kerülnek a gyakorlatok megszervezésre.

              • frissen préselt gyümölcs-zöldséglevek üzem
              • befőttgyártó üzem
              • lekvárfőző üzem
              • savanyító üzem
              • húsfeldolgozó üzem

                Hogyan jelentkezhet a képzésre?

                Hívja a 0620/534-9390-as számot, vagy küldjön e-mailt a kepzesinfo@videkert.hu e-mail címre, vagy kérjen visszahívást az alábbi űrlap segítségével:

                Kérjen visszahívást!