Hitel

Gazdasága fejlesztéséhez a gazdálkodó fejében kell legyen egy teljesen világos kép arról, hogy 5-10 éven belül hova is akar elérni a vállalkozásával, függetlenül az időjárástól, a támogatási rendszerektől, a munkaerő kérdéstől. Ezek, mint kezelendő problémák vannak jelen, nem mint megállító tényezők a termelés során.

Termelni kell, élelmiszert előállítani kell, és versenyképesnek is kell lenni.

De mik azok a mezőgazdasági termékek értékesíthetőségét befolyásoló piaci tendenciák, amik hatnak az általam megtermelt termékek értékesítésére?

Itt megtalálja!

Igenis kellenek ezek a piaci információk ahhoz, hogy egy jól megalapozott hosszú távú termelési, fejlesztési és működési tervvel egyáltalán rendelkezzünk.

Ehhez kell belső és néha külső pénzügyi forrás.

A belső pénzügyi forrásaink alapja jó, hogy ha nem a jövedelempótló (TERA) támogatás, mivel az külső pénzügyi forrás, és nem fog mindig a rendelkezésünkre állni.

A belső pénzügyi forrásunk maga a gazdaság által termelt többlet jövedelem, ami elegendő fedezetet nyújt a tervezett fejlesztések megvalósítására. Ma a versenyképes gazdaságoknak nagyobb fejlesztési mozgásteret enged a belső pénzügyi forrás megléte, mint a nem versenyképes gazdaságoknál.

Ehhez kell ismerni a világpiaci tendenciákat, a legújabb technológiákat (amit a konkurenciáink már sikerrel alkalmaznak), a termelői együttműködések adta lehetőségeket, és élni is kell vele.
A mezőgazdasági vállalkozások külső pénzügyi forrásokat óvatosan használnak, ilyenek a pályázatok és a hitelek.
A hiteleket akkor szabad igénybe venni, ha gazdaságunk rendelkezik egy a megtermelt termékünk piaci értékesítését befolyásoló dolgok ismeretére alapozott termék és termelést fejlesztő vagy átalakító tervvel. Akkor van „hitele” az elképzelésnek és a fejlesztésnek.

A támogatási rendszerünk pénzügyi forrásainak kifutása 2020-ra arra enged következtetni, hogy pályázati forrásokból tervezett jövőbeli beruházások megvalósítására várni kell 2023 utánra.
Amennyiben beruházásaink nem várhatnak 2023-ig, rendelkezésre állnak igen kedvező kamatozású hitelek, melynek igénybe vétele megalapozott pénzügyi tervezést igényel, mivel visszafizetés kötelezettség terheli, igaz alacsony kamatozással.
A hitel felvétel ekkor lehet biztonságos.

Hitelek, amik elérhetőek:

  • TERA 3 évre előre való megfinanszírozása
  • termőföld vásárlási hitel
  • beruházási hitel
  • lízingek (eszközökre, gépekre)

Mivel ezek mind előző évi pénzügyi mutatók függvénye, és egyedi egyeztetést igényelnek a pénzintézetnél.

Hívjon fel, beszéljünk terveiről.

  • Hernáczki Ibolya
  • Magyar Vidékért Kft
  • +36 30/616 8869

Aktuális Képzések