Zöldség-és gyümölcs termesztő

2020 december 31.után változik a képzés!

Kinek ajánljuk ezt a képzést?

Olyan gazdálkodónak, aki meglévő zöldség, gyümölcs kertészetét szeretné hatékonyabban művelni, fejleszteni, illetve akik szántóterületüket zöldség, gyümölcs kultúrákkal szeretnék kiegészíteni, átállni ezen növénykultúrák termelésére.

Oktatott tárgyak:

  • Gyümölcstermő növények termesztése
  • Zöldségnövények termesztése

Zöldség- és gyümölcstermesztő képzési tematika:

Gyümölcstermő növények termesztése:

  1. Az almagyümölcsüekhez tartozó fajok termesztésének jelentősége,ültetvényének létesítése, termesztéstechnológiája, ápolása betakarítása, áruvá készítése, tárolása, feldolgozása
  2. A csonthéjas gyümölcsűekhez tartozó fajok termesztésének jelentősége, feltételei, tájai, fajták, ültetvényének létesítése, termesztéstechnológiája, ápolása, betakarítása, áruvá készítése, tárolása, feldolgozása.
  3. A héjas gyümölcsűekhez tartozó fajok termesztésének jelentősége, feltételei, tájai, fajták ültetvényének létesítése, termesztéstechnológiája, ápolása, betakarítása, áruvá készítése, tárolása, feldolgozása
  4. A bogyósokhoz tartozó fajok termesztésének jelentősége, feltételei, tájai, fajták ültetvényének létesítése, termesztéstechnológiája, ápolása betakarítása, áruvá készítése, tárolása, feldolgozása
  5. Különleges gyümölcsfajok telepítése, termesztése

 

Zöldségnövények termesztése

  1. A gyökérzöldségekhez tartozó fajok termesztésének jelentősége, a fajok általános jellemzése, igényei, a jelentősebb fajták szabadföldi termesztéstechnológiája, hajtatása betakarítása, áruvá készítése, tárolása, feldolgozása
  2. A levélzöldségekhez tartozó fajok termesztésének jelentősége, a fajok általános jellemzése, igényei, a jelentősebb fajták szabadföldi termesztéstechnológiája, hajtatása betakarítása, áruvá készítése, tárolása, feldolgozása
  3. A hagymafélékhez tartozó fajok termesztésének jelentősége, a fajok általános jellemzése, igényei, a jelentősebb fajták termesztéstechnológiája  betakarítása, áruvá készítése, tárolása, feldolgozása
  4. A káposztafélékhez tartozó fajok szabadföldi termesztéstechnológiája, hajtatása betakarítása, áruvá készítése, tárolása, feldolgozása
  5. A hüvelyesekhez tartozó fajok termesztésének jelentősége, a fajok általános  jellemzése,igényei, a jelentősebb fajták termesztéstechnológiája  betakarítása, áruvá készítése, tárolása, feldolgozása
  6. A burgonyafélékhez tartozó fajok termesztésének jelentősége, a fajok általános jellemzése, igényei, a jelentősebb fajták szabadföldi termesztéstechnológiája, hajtatása betakarítása, áruvá készítése, tárolása, feldolgozása
  7. A kabakosokhoz tartozó fajok termesztésének jelentősége, a fajok általános jellemzése, igényei, a jelentősebb fajták szabadföldi termesztéstechnológiája, hajtatása betakarítása, áruvá készítése, tárolása, feldolgozása
  8. A termesztett gombákhoz tartozó fajok termesztésének jelentősége, a fajok általános jellemzése, igényei  termesztéstechnológiája

A képzésről:

A képzés megkezdésének szükséges feltételei:

  • Egészségügyi alkalmassági vizsgála (foglalkozás egyészségügyi orvosi szolgálat végzi, tehát a háziorvosunk igazolása erre nem elegendő)
  • Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség

Órák látogatása, a képzés menete:

  • Heti szinten 1 elméleti előadás és egy gyakorlati foglalkozás van tartva.
  • Óraszám      480 óra
  • Elméleti képzési idő aránya:     40%      192 óra
  • Gyakorlati képzési idő aránya: 60 %     288 óra
  • Megengedett hiányzás  mértéke: 20 %. 
  • A megengedett hiányzás mértékének túllépése esetén a résztvevő veszélyezteti a sikeres felkészülését a vizsgára, vizsgagaranciáját elveszíti. 
  • Vizsgagarancia: sikertelen szakmai vizsga esetén a résztvevő díjmentesen ismételten részt vehet egyszeri alakommal az érintett tananyagrész(ek) óráin, konzultációin, gyakorlatain, más folyamatban lévő csoportban.

A képzésen minimum indulók létszáma: 20 fő

Tanfolyam kezdések:

  • Nyíregyháza – 
  • Kihelyezett képzésre is van lehetőség, amennyiben a csoport létszáma eléri a 20 főt
    • A  képzés díja:   240.000 Ft / fő (kamatmentes részletfizetési lehetőség van)
    • Tankönyv:             25.000 Ft / csomag
    • Vizsgadíj:              40.000 Ft / fő
Nyilvántartási szám: E/2021/000146

Információ és jelentkezés:

  • Magyar Vidékért Kft.
  • Személyesen: 4400, Nyíregyháza, Kemecsei út 14/a
  • Telefonon: +36 42/430-313,     30/908-58-69
  • E-mailen: kepzesinfo@videkert.hu
  • www.videkert.hu

    Jelentkezés a Zöldség-és gyümölcstermesztő képzésre

    Kérjük pipával jelölje be az ÁSZF elfogadására vonatkozó négyzetet, mert csak így tudjuk elfogadni jelentkezését!
    Elolvastam és elfogadom az Általános szerződési feltételeket, adatvédelmi nyilatkozatot

    Hírlevélre feliratkozás:
    Szeretném, hogy részemre hírleveleket küldjenek