MILYEN FELTÉTELEKNEK KELL MEGFELELNIE, HA PERMETEZŐ DRÓNPILÓTA SZERETNE LENNI?

2023. nov. 28. | HÍREK | 0 hozzászólás

Permetező drónpilóta feltételek és képzések

A dróntechnológia rohamos fejlődése napjainkban már számos területen alkalmazhatóvá tette ezeket az eszközöket. Az egyik kiemelkedő alkalmazási terület a permetező drónok használata a mezőgazdaságban. Ahhoz azonban, hogy valaki hivatalosan és biztonságosan irányíthasson permetező drónt, számos feltételnek kell megfelelnie.

  1. A1/A3-as képzés

Az első és alapvető lépés a A1/A3-as képzés elvégzése, mely egy ingyenes online légügyi oktatás. Ez a tanfolyam lehetővé teszi a leendő drónpilóták számára, hogy megismerjék az alapvető légügyi szabályokat és követelményeket.

  1. A2-es Drónpilóta légügyi képzés

A következő lépés az A2-es drónpilóta légügyi képzés, amely kiegészíti az előző tanfolyamokat. Ez a képzés tovább mélyíti a tudást, és felkészíti a drónpilótát a speciális műveletekre.

  1. Pilóta Nélküli Légijármű Iránytói Igazolvány (Speciális Drónpilóta Képzés – UASSPCT)

A harmadik fázis a Pilóta Nélküli Légijármű Iránytói Igazolvány megszerzésére irányuló tanfolyam, mely az A2-es képzésre épül. Ennek eredményeként a drónpilóta képes lesz ipari területeken 3D-s térképek készítésére, hőkamerás felvételek készítésére és energetikai felmérésekre lakott területeken.

  1. Növényvédelmi Drónpilóta Képzés

A negyedik és utolsó lépés a Növényvédelmi Drónpilóta Képzés, amely intenzív elméleti és gyakorlati órákon keresztül tanítja meg a növényvédelmi permetezést. Ez a képzés elengedhetetlen ahhoz, hogy a drónpilóta permetező műveleteket végezhessen.

További Feltételek

Emellett a fenti képzéseken túlmenően a drónpilótának rendelkeznie kell a következőkkel:

Minimum középfokú végzettség (érettségi, mezőgazdasági és erdészeti/gépészeti/specializált gép- és járműgyártás/informatikai és távközlési ágazat végzettségek).

„B” kategóriás jogosítvány.

Növényvédelmi alapképzést igazoló zöld könyv (a speciális képzés ideje alatt elvégezhető).

Az A1/A3-as képzéstől kezdve egészen a Növényvédelmi Drónpilóta Képzésig terjedő út során szakértőink mindenben segítséget nyújtanak. Ezek a lépések biztosítják, hogy a permetező drónpilóta minden szükséges képesítéssel rendelkezzen, és biztonságosan végezhesse a feladatát a felhők fölött.

Ha bármilyen kérdése van a képzésekkel vagy a drónokkal kapcsolatban, keresse bizalommal drónpilótánkat!


Tóth Lajos Gergő
+36 30/385-7459
tothlajosgergo@gmail.com