Sajtkészítő

OKJ: 31 541 07

Nyilvántartásva vételi szám: E-000685/2014/A024

Képzési helyszínek:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye:
–          Nyíregyháza

A képzést kihelyezett képzésként is indítjuk, amennyiben az adott térségben 25 fő gazdálkodó erre jelzi szándékát.

A képzés megkezdésének szükséges feltételei:

– iskolai előképzettség: nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
– orvosi alkalmasság

Óraszám:                  320 óra
Elmélet aránya:      30 %
Gyakorlat aránya:             70 %

A szakképesítés szakmai követelménymoduljai:

10898-12       Sajt- és túrógyártás
10890-12       Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

A szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

–  Modulzáró vizsga eredményes letétele.
–  A képzési programban előírt gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás

A képzésen minimum induló létszáma:          25 fő
A képzés költsége (képzés+vizsgadíj):           250 000 Ft

Részletfizetési lehetőség:                                    van
A képzési díj tartalmazza a képzést, a modulzárók és a vizsga díját is.

Általános tudnivalók erről a képzésről:

A Sajtkészítő feladata a különböző típusú sajtok (friss, érlelt), valamint a túró technológiai műveleteinek szakszerű, önálló, gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartásával.

A megszerzett tudás mellett a képzettséget hasznosítani tudja:

–      az alapanyagokat (különböző állatfajok teje) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni, tárolni, előkészíteni
–      különböző típusú kultúrákat, oltókat és egyéb adalék- és ízesítő anyagokat alkalmazni
–      natúr és ízesített friss sajtokat készíteni különböző állatfajok tejének felhasználásával
–      érlelt (lágy, félkemény, kemény) sajtokat készíteni különböző állatfajok tejének felhasználásával
–      túrót gyártani különböző állatfajok tejének felhasználásával
–      gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a kész sajtokat ellenőrizni és minősíteni
–      sajtféleségeket darabolni, szeletelni, csomagolni, túrót adagolni, csomagolni
–      technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani, CIP rendszert működtetni
–      sajtüzem víz- és energia-gazdálkodását megszervezni
–      melléktermékeket, hulladékokat kezelni
–      a munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni
–      vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni

A képzés államilag elismert OKJ-s szakmai vizsgával zárul.
A szakmai vizsga megszervezése komplex vizsgakövetelményben zajlik le.

Jelentkezni lehet:

Magyar Vidékért Kft.
Személyesen: 4400, Nyíregyháza, Kemecsei út 14/a
Telefonon: +3642/430-313
E-mailen: kepzesinfo@videkert.hu
vagy töltse ki a megfelelő Jelentkezési űrlapot, és jelentkezését azonnal regisztráljuk.

A jelentkezéshez kattitson ide!
 
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.