Sajtkészítő

OKJ: 31 541 07

Nyilvántartásva vételi szám: E-000685/2014/A024

Képzési helyszínek:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye: -          Nyíregyháza A képzést kihelyezett képzésként is indítjuk, amennyiben az adott térségben 25 fő gazdálkodó erre jelzi szándékát.

A képzés megkezdésének szükséges feltételei:

– iskolai előképzettség: nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség – orvosi alkalmasság Óraszám:                  320 óra Elmélet aránya:      30 % Gyakorlat aránya:             70 %

A szakképesítés szakmai követelménymoduljai:

10898-12       Sajt- és túrógyártás 10890-12       Élelmiszeripari vállalkozások működtetése

A szakmai vizsgára bocsátás feltételei:

-  Modulzáró vizsga eredményes letétele. -  A képzési programban előírt gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás A képzésen minimum induló létszáma:          25 fő A képzés költsége (képzés+vizsgadíj):           250 000 Ft Részletfizetési lehetőség:                                    van A képzési díj tartalmazza a képzést, a modulzárók és a vizsga díját is.

Általános tudnivalók erről a képzésről:

A Sajtkészítő feladata a különböző típusú sajtok (friss, érlelt), valamint a túró technológiai műveleteinek szakszerű, önálló, gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények maradéktalan betartásával. A megszerzett tudás mellett a képzettséget hasznosítani tudja: -      az alapanyagokat (különböző állatfajok teje) átvenni, minősíteni, tisztítani, kezelni, minőségét ellenőrizni, tárolni, előkészíteni -      különböző típusú kultúrákat, oltókat és egyéb adalék- és ízesítő anyagokat alkalmazni -      natúr és ízesített friss sajtokat készíteni különböző állatfajok tejének felhasználásával -      érlelt (lágy, félkemény, kemény) sajtokat készíteni különböző állatfajok tejének felhasználásával -      túrót gyártani különböző állatfajok tejének felhasználásával -      gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a kész sajtokat ellenőrizni és minősíteni -      sajtféleségeket darabolni, szeletelni, csomagolni, túrót adagolni, csomagolni -      technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, tisztítani, CIP rendszert működtetni -      sajtüzem víz- és energia-gazdálkodását megszervezni -      melléktermékeket, hulladékokat kezelni -      a munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait betartani és betartatni -      vállalkozást indítani, működtetni, termékeket értékesíteni A képzés államilag elismert OKJ-s szakmai vizsgával zárul. A szakmai vizsga megszervezése komplex vizsgakövetelményben zajlik le. Jelentkezni lehet: Magyar Vidékért Kft. Személyesen: 4400, Nyíregyháza, Kemecsei út 14/a Telefonon: +3642/430-313 E-mailen: kepzesinfo@videkert.hu vagy töltse ki a megfelelő Jelentkezési űrlapot, és jelentkezését azonnal regisztráljuk. A jelentkezéshez kattitson ide!
 
Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.